Sziasztok! Homeoffice-ban szinte csak elektronikusan érintkezünk, így különösen fontos a jó beszédértés az online térben való “találkozások” alkalmával! Legyen az család, munka, vagy online oktatás.

Sorozatomnak ebben az epizódjában a Phonak TV Connector más célú felhasználását mutatom be. Nemcsak TV hangkimenetére lehet csatlakoztatni, hanem a laptop vagy tablet hangkimenetére is. (Bár kényelmesebb ha kettő is van belőle, mert a Phonak Marvel hallókészülék kettőt is képes kezelni.
Kérdezhetitek, minek, ha bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal is rendelkező Phonak Marvel hallókészülékre közvetlenül is rá lehet csatlakoztatni kiegészítő nélkül a laptopot, tabletet, telefont, mert amúgy a Phonak Marvel hallókészülék ebből is kettőt is tud kezelni a frissebb, 2.0 verziójú szoftvere óta. Vagyis két Phonak TV Connector és két bluetooth kapcsolatra képes jelenleg!
Azért, mert bár a telefonom bluetooth-on kapcsolódik a hallókészülékemhez, nem tud automatikusan a bluetooth kapcsolatok közt váltani, csak manuálisan. (Le kell választani az egyik eszközről a hallókészüléket és rá kell csatlakoztatni a másikra, ez telefoncsörgés közben nem lehetséges.)
TV Connector-t használva a laptophoz ha dolgozom, közben zenét hallgatok, vagy oktatóvideót nézek, vagy videókonferenciázok, akkor a telefont bármikor fel tudom venni, a bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal hallom a beszélőt. A beszélgetés végeztével, ahogy leteszem a telefont, rögtön visszatér a laptop hangja a TV Connector-on keresztül. Nincs “technikai szünet”. 🙂