Sziasztok, ebben az epizódban a szabadban teszteltem a Roger okosmikrofon rendszerhez képest kedvezőbb árú Phonak PartnerMic-et, hogy vajon kültérben, visszaverődést segítő falak nélkül, milyen messzire képes az érthető beszédet továbbítani a Phonak Marvel hallókészülékembe, vezeték nélkül?

A Phonak TV Connector-hoz azonos technikai elven működik, nem bluetooth-on, ezáltal messzebb is a hatótávolsága, kb. 25m. Két Phonak TV Connector kapcsolat mellett még egy PartnerMic-et is képes kezelni a hallókészülékem, mint kiderült tesztjeim során. Ennek értelméről, jelentőségéről egy következő tesztben számolok be.
Feleségemmel, Annával elmentünk kirándulni, hogy valós kültéri körülmények között, szeles időben, miközben adott esetben messzebb bandukolok előtte, mennyi erőfeszítést igényel az amúgy halk beszédét megértenem?
Meg kell hogy mondjam, nemcsak a beszédét halottam és értettem tisztán, hanem a szaporább lélegzetvételét is, ami azt jelezte felém, hogy lassítanom kell. 🙂 Hajlamos vagyok a begyorsulásra, még emelkedőkön is, a több évtizedes terepfutásom következményeként. 🙂