Örömmel tettem eleget a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület és az általuk rendezett konferenciának helyet adó ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Kar felkérésének, hogy az egyetem által beszerzett és aznap debütáló, a nagyothalló hallgatók akadálymentesítését szolgáló Phonak Roger okosmikrofonok technikai támogatását a rendezvény alatt biztosítsam.

Az egyetem életében mostantól a jelnyelvi tolmácsolás és az írótolmácsolás mellett gyakorlat lesz a Phonak Roger rendszerének használata. Ami az elhangzott beszédet vezeték nélkül továbbítja a jelenlévők hallókészülékeibe vagy implantjába, gyártó független módon.
Délelőtt az előadások alatt minden előadó nyakában ott volt a Roger Pen okosmikrofon, a délutáni kerekasztal beszélgetés során pedig két Roger Table Mic II okosmikrofon páros “szedte össze” érthetően a kerekasztal résztvevők beszélgetését. Veronika egyetemi hallgató (kétoldali implanttal) nemcsak részt vett a konferencián, hanem aznap el is vihette magával egy másik nagyothalló hallgató társával együtt személyes használatra az egyetem által beszerzett Phonak Roger eszközöket. 🙂

Blog