A Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma, Magyarország első önszabályozó, munkáltatókat tömörítő, az esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozó szakmai és érdekvédelmi szervezete, 2010 óta. Tagjai többek közt multinacionális vállalatokból, bankokból, mobil szolgáltatókból állnak.

Fórumaikon a jó gyakorlatokat, tapasztalatokat, tanácsokat osszák meg egymással annak érdekében, hogy a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű embereket alkalmazni tudják, minél gördülékenyebben integrálhassák őket saját munkafolyamataikba.

A héten lehetőségem volt részükre az eddigi sikeres akadálymentesítési projektjeinkről beszámolni: oktatásban, kultúrában, és munkahelyen. Előadásom után az Auchan számolt be az eddigi pozitív tapasztalatairól a Phonak Roger okosmikrofonok használata kapcsán!

Végül a jelenlévők érdeklődéssel próbálták ki a rendszer működését és megtapasztalták annak teljesítményét (fejhallgatóval hallók részére). Azt is látták, hogy teremhangosítás híján az elhelyezett mikrofonokkal a kérdéseikre válaszolva hogyan tudtam velük nagyothallóként “szót érteni” 🙂